Voor kinderen

 

Hallo, en wat leuk dat je op mijn site kijkt!

Ik ben Natacha en ik werk als orthopedagoog bij Praktijk Homilia.

Een orthopedagoog is iemand die probeert om op verschillende manieren te snappen hoe dingen in iemands hoofd soms voor diegene werken. Dat doe ik bijvoorbeeld door met je te praten, maar ook met je ouders en soms met mensen op school, zoals je juf/meester/docent. Ook kan het zijn dat we samen wat spelletjes gaan doen, en soms komen er kinderen bij mij om wat opdrachten te doen zodat ik kan snappen hoe dingen voor ze werken.

Meestal kom je niet bij een orthopedagoog als alles helemaal fantastisch met je gaat. Vaak zijn er wat dingen in je leven die even niet zo goed lukken of niet helemaal gaan zoals iedereen graag zou willen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij je anders voelt dan anderen, of dat je het idee hebt dat mensen je niet altijd begrijpen. Of word je soms zomaar heel boos, of verdrietig of bang. Ook kan het zijn dat je dingen zo graag goed wilt doen dat je er in je hoofd helemaal druk van wordt. Maar zo zijn er natuurlijk nog heel veel meer voorbeelden.

Samen met jou en je ouders probeer ik te ontdekken hoe de dingen voor jou werken, en wat voor jou helpt en fijn is, en wat juist niet zo goed werkt.

In het begin kan het best zijn dat je het spannend vindt om bij me te komen, want wij kennen elkaar nog helemaal niet. Je kan wel al een foto van mij zien op deze website, en bij het eerste gesprek zijn je ouders er altijd bij. Daarna maken we met elkaar een plannetje hoe we kunnen zorgen dat het voor jou fijn en prettig voelt, en wij samen kunnen werken om te kijken of we de dingen die lastig voelen weer wat beter kunnen gaan. Daar heb ik vooral jou voor nodig, want jij weet natuurlijk het allerbeste hoe het voor jou werkt.

Ik hoop dat we elkaar snel in het echt in mijn praktijk kunnen zien!